Followers

Friday, August 31, 2012

chanz's review: 29 Februari

Semalam 30 Ogos 2012, 10.30pm...saya menonton filem 29 Februari ni. 2D je. Den tak minat 3d ni ha.



Sinopsis? Kalau dah baca review ni, mesti la dah tahu sinopsis nye ye tak? Takpe, aku bagi sinopsis, versi chanz.

29 Februari. Tahun lompat je ada tarikh ni. 4 tahun sekali. Unik kan? Dan tersebutlah kisah seorang lelaki yang lahir pada 1896, 29 Februari bernama Budi. Seperti tarikh tersebut, Budi juga unik. Jangka hayatnya lebih panjang. Setiap 4 tahun sekali barulah dia menua... Dan ini kisah Budi meniti zaman perang hingga ke 2012..

Menarik? Pernah tengok Curios Case of Benjamin Button? Ada persamaan di sini. Ya, KRU studios memang pandai pancing minat aku untuk tengok.

Wednesday, August 22, 2012

Sky






Ku hanya ingin melihat langit luas

untuk kali terakhir

Ku hanya mahu merasai basah hujan

Biar sengsara pergi

Bawa aib pergi


- The Rasmus, Sky



a perfect name for a perfect song!

Tuesday, August 21, 2012

Friday, August 17, 2012

Gender Inequality



chanz's list: Bromance


Banyak cerita yang hits selalu bertemakan bromance. Okay, term bromance tu mungkin macam terlebih pulak. I only use it for teh lulz. What I want to write here just a list of story about friendship or rivalry between two men. Semua yang aku nak senaraikan di sini tiada yang sampai tahap yaoi atau BL k! Takde aksi berpeluk-pelukan di sini.


12 - Adolf Kauffman & Adolf Kamil (Adolf)

Wednesday, August 8, 2012

Tuesday, August 7, 2012

Who's going to be the Lucky Seven?


So pagi tadi aku excited dapat tahu SPA panggil interview. (lambat check. haha. emel tu jarang guna)

Oh yeay!

Setelah tenggelam timbul selama setahun di lautan dalam kelam penuh gelora, gelap gelita, ku dongak ke atas dan nampak cahaya! Lalu ku gunakan Blue Walk menuju ke permukaan.. (hanya fan Sanji je tahu apa itu Blue Walk)

Harapan muncul kembali.

Tips





ya.

Saturday, August 4, 2012

South Badlands


Rarely, I fell in love with video game soundtrack. I can count how many. 999 NDS game and Digimon World 3 PS1.




This track is WIN.

If it's much longer, I may have been hypnotized, mesmerized and fell into deep slumber.