Followers

Friday, September 27, 2013

kisah outward bound



Taktau kenapa mood nak berblogging ni tak seperti dulu. Sudah tak enthusiastic lagi. Anyway, aku nak tulis jugak pasal pengalaman aku kat Outward Bound ni.

Tak pernah dengar Outward Bound? Kem ni sebenarnya satu dunia ada. (check: wiki) Kat Malaysia, yang bawah satu nama yang sama adalah di Lumut, Perak. Berdekatan dengan Pulau Pangkor.

Sejarah Outward Bound (OB) ni menurut trainer aku En Khairul Anuar, diasaskan oleh Kurt Hahn, seorang Yahudi pada era pasca perang dunia kedua. Beliau melihat pemuda zaman itu sangat 'lembik', ada satu sindrom ketara antara youth pada zaman itu iaitu sindrom kebergantungan pada teknologi dan tiada daya kelangsungan hidup yang tinggi. Terbukti bila ada kejadian kapal karam, majoriti yang survive adalah warga senior, manakala pemuda pemudi hanyut lemas di lautan. So, beliau tubuhkan kem ni untuk ajar semua benda tu.

website Outward Bound Malaysia

Secara umumnya,
"Outward Bound teaches interpersonal skills, wilderness survival skills, and leadership skills through its courses"

Sunday, September 15, 2013

DONT FALL RELUCTANT HEROES





the best anime this season! noteworthy and comparable to Fullmetal Alchemist Brotherhood.

chanz's review: Grown Ups 2


Burpsnart!!

Bengong gila citer ni.

Adam Sandler oh Adam Sandler.

Some comedy got cliche some I think hilariously well made.

What is burpsnart you ask? ahha you would regret asking that question.

It's burping + sneezing + farting at the same time.

Freaking gross and hilarious.

And.....Stone Cold!! haha dia pun ada.. zaman budak2 dulu dok tengok la jugak benda wrestling ni.

courtesy of google


Thursday, September 12, 2013

Positif Positif Positif!


Aku yang dulu banyak sangat negativiti. Sekarang tak sangat, cuma masih cenderung pada negatif.

Tuesday, September 10, 2013