Followers

Thursday, May 17, 2012

Swindler Cina cuba mengencing gua

Pernah dapat call dari Private Number x? Ye, xde nombor yang kuar kecuali perkataan 'Private Number'. Biasa kalo xde kuar nombor pun, at least kuar la nama pihak yang call tu yakni Celcom ke, Telekom ke, ni takde. First time aku dapat call xde nombor ni dari TM la. Dia tanya nk g intrviu x. Kena g interview 5 hari kalo nak dapat scholarahip. Dan waktu tu dah nk msuk usm da. Memang clash dgn minggu orientasi. Aku malas nk fikir lama2, aku cakap taknak!! Haha bodoh kan. Okeh off topic.

Berbalik pada citer kita ni, semalam masa ak baru abeh isi minyak keta, baru masuk dalam keta, aku dapat la call dari 'Private Number' ni. Aku ragu2 gak nak angkat. Aah no harm pun. Angkat je.



"Hello?" (nak je aku cakap moshi moshi..haha)

"hello..(tanpa perkenalkan diri) ini...tongkang pecah  blah blah (tak faham sangat apa dia cakap) bernombor 013989****. Kami ingin memaklumkan bahawa incik (sila baca dengan nada cina pekat) akutakfahamlagi.... 5 ribu..."

slang cina dia pekat sangat. cam cara orang cina tua2 cakap melayu. Johan cakap still boleh faham lagi la. Yang ni...adoyai punn

yang dapat aku tangkap, dia kata nombor celcom aku tu dapat cabutan bertuah nombor 3, hadiah dia RM5,000! wow~

dalam hati dah pelik dah..boleh caya ke mamat cina ni. sangat suspicious dengan "private number" nya, tambahan lagi, CABUTAN BERTUAH. + RM5000. nk kencing apa?

tapi aku layan je lagi..nak dengar dia nya taktik..

"encik ..takfahamtakfaham... bank tak?"

"hah?"

"encik ...takfahamtakfahamcinakopekat.... bank tak?"

"ye? tak faham la"

"encik ada buku bank tak?" (tu kot dia tanya, asal tak tanya ada akaun bank ke x LOL!! senang, mana ada orang tanya buku bank, bengong punya swindler)

"OHHH. ada2.."

"Bank mana?"

"Maybank!" (betul aku jerit kuat)

"Boleh tak encik pergi ke mana2 stesen ATM Maybank sekarang, kerana kami perlukan encik membuat sesuatu sebelum wang hadiah itu....."

"(interrupt) oh saya tengah drive ni."

"oh ada tak mana2 ATM terdekat yang encik dapat pergi sebab kami perlukan sekarang.."

(gila ka apa cina ni)

"hah mana ada..tengah drive ni. jauh lagi perjalanan ni.."

"okay minta encik pergi cari ATM yang terdekat......"

"(interrupt lagi) hah amende ni..LEH CAYA KE NI??"

*he hung up the phone*

agaknya, sama ada sebab aku cakap "leh caya ke ni?" atau dia tahu he NEVER has a chance to swindle me. penat2 air liur je baik dia hung up.

haha...ada gak orang pakai taktik camni..

Actually, nak gak tahu apa jadi kat bank. Apa yang perlu aku buat. Unfortunately, he hung up. So tak dapat dengar the rest of his swindler tricks.




Daite daite senoritaa

P/S: Oh yeah. Aku tipu cina tu kata aku tengah drive. Dan stesen pam tu ada ATM Maybank.