Followers

Wednesday, March 2, 2011

Tak Guna Punya Celcom Promosi Tak Boleh Blah

Hari tu, aku mesej la kakak aku suh beli tiket coz ChanChongChuin cakap tiket balik usm tinggal sikit. So cuak ar konon kan. Tengah nak mesej, dapat mesej dari CELCOM,

You have an insufficient airtime balance. Please visit blah blah...

Tak guna. Habis kredit lak. Tengah malam ni, so malas nak kuar. Esok pagi ar top up & mesej laen.

Sudah jadi kebiasaan aku akan top up RM30 sekaligus. Dah memang habit. So tengahari tu, masa gi Tesco Taiping, makan KFC bersama-sama sensei dietitian (jeng jeng usha gambar bawah) aku pun beli la top up RM30.





Lepas top up, mai mesej dari CELCOM:
Anda semakin hampir mendpt 200SMS PERCUMA ke nombor Celcom & 2 tiket wayang Merong Mahawangsa yg ditayangkn bermula 10/3/11. Hanya reload min RM10x4 kali lagi. T&S

(aku taip sebijik sama yg celcom tulis okay)

Oh really...Biasa aku malas nak layan mesej offer2 neh. And I don't really care much about the free message as well as the movie. Never expect much from MELEIS movie, they are always going to disappoint us.

Setelah 12 jam berlalu...
"Tok Tok"
Henset cikai-Nokia-dapat-free-Maxis-bagi ni berbunyi lagi.

T.kasih kerana reload. Hny reload min RM10x3 kali lagi utk dptkn 200SMS PERCUMA ke nombor Celcom & 2tiket wayang Merong Mahawangsa. Jgn lepaskan peluang ini. T&S.

Huh. Hantaq lagi. Mendokusaiiiiii

Pagi ini lak tengah sibuk baca berita, dia mai lagiiii..

T.kasih kerana reload. Hny reload min RM10x2 kali lagi utk dptkn 200SMS PERCUMA ke nombor Celcom & 2tiket wayang Merong Mahawangsa. Jgn lepaskan peluang ini. T&S.


Setelah diserapkan promosi sebegini sebanyak TIGA kali, aku pun terfikir, cambest gak offer neh..200 SMS! Pahtu tiket wayang free lak tuh! Hikayat Merong Mahawangsa ni pun dengar cambez. CGI dia cam hebat giler ar konon2 kan. Lagipun, aku tak kisah topup kredit banyak2, takyah susah nak topup dah len kali..hmmmmm

.
.
.

Maka petang ini, takde pasal aku gi beli lagi top up RM30, (padahal balance ada ~RM25) pahtu topup.

And..


200SMS PERCUMA ke nombor Celcom akan dikreditkn ke akaun anda & sah utk 1hari. Taip MM nama & alamat ke 28881 utk dpt PERCUMA 2 tiket wayang Merong Mahawangsa

fffffffffffffffff...!!!

Pahtu aku mesej je la nama & alamat.

Terima kasih atas SMS anda.1000 pelanggan yang terpilih akan menerima 2 tiket wayang Merong Mahawangsa. Tayangan akan bermula 10/03/11. T'tluk pd T&S

#$%^@$#&%#*&^@#....

Terpedaya....daku terpedaya.......!!! Ingat kan dapat terusss

A second later,
Jgn lepaskan peluang ini!Hanya reload min RM10 sekali lagi hari ini utk nikmati 60min Panggilan Percuma ke nombor Celcom! T&S

(kali ini baru dia guna tanda seru)

 PALA HOTAK HANGGGG!!!! TAK NAK LAYAN DAHHH


MORAL OF THE STORY:
1) Jangan mudah percaya akan sebarang promosi. Semuanya susah nak percaya. They are all too good to be true. Ada maklumat2 yang tak dibagitahu. Bagitau yang nampak indah je. Yang lain...?

2) Siasat dulu apa benda offer yang ditawarkan. Baca terma & syarat (T&S) dia dulu.

3) Pastikan anda baca mesej betul2..BERPELUANG!

4) Amalkan selalu top up je banyak2...hahaaaa

P/S: HTPG.......I'm going to miss you..ha ha ha. Dietitian sana memang sempoiii~

Noted by,
7:00pm, 02/03/11
chanz