Followers

Saturday, March 15, 2014

Ini spam: 0133126143






Sapa pernah dapat mesej dari nombor ni? Konon mesej islamik. Tetiba dia potong kredit. Cam haram. Haram wey ko buat tu. Bayangkan kalau berpuluh-puluh ribu dia hantar..then tolak kredit. Berapa dah dia dapat setiap hari? Sial kan "company" ni? Aku percaya ni kerja a certain company..

Aku ingat dah kurang mesej2 spam ni dalam henset..setakat emel je ada spam..tak sangka lak sms pun banyak spam.

Ramai dah kena dengan nombor ni. check here

Aku try cadangan celcom tu, stopmms tapi cam takde apa pun. Selalunya when we try to send STOP message, dia akan reply something like, "ARE YOU SURE?" camtu kan..

Setakat ni, measure yang aku ambil to solve problem ni adalah dengan install app... SMS Spam Blocker. Taktau la MMS dia filter ke tak. Baru nak try. Memula pakai Blacklist Pro tapi dia dok ada notification pulak kat screen.

MMS dah tak relevan la sekarang. Bongok je. Even back then sebelum dunia smartphone, people don't really use MMS YOU PRICKS!


Sesapa ada idea lain?