Followers

Tuesday, August 7, 2012

Who's going to be the Lucky Seven?


So pagi tadi aku excited dapat tahu SPA panggil interview. (lambat check. haha. emel tu jarang guna)

Oh yeay!

Setelah tenggelam timbul selama setahun di lautan dalam kelam penuh gelora, gelap gelita, ku dongak ke atas dan nampak cahaya! Lalu ku gunakan Blue Walk menuju ke permukaan.. (hanya fan Sanji je tahu apa itu Blue Walk)

Harapan muncul kembali.



Yeahhhh!

Tiba-tiba bertenaga, bersemangat dan bersuka ria. Muncul gambaran menjadi seorang dietitian di sebuah hospital kerajaan. Kehidupan sebagai manusia berguna menanti di hadapan.

Bak kata pelajar-pelajar Malaysia menghantar foto poyo ke majalah-majalah nak menambah kenalan;
"Cita-cita: Mahu menjadi insan berguna."

Panjang betul introduksi kau.


Apa pun, keriangan itu hanya sebentar. Malam ini, daku buka group diet di fesbuk dan baca semua yang colleague aku post. (rajin!) Baru ku sedar hakikat sebenar....




Berdasarkan rajah di atas, hitungkan apakah probability untuk seorang individu mendapat jawatan tersebut jika calon simpanan termasuk dalam 22 kekosongan jawatan tersebut? Andaikan jika kesemua calon hadir di temuduga.

Nah jawab soalan matematik ini!

Korang kira la sendiri.

Tolak yang sambung master, yang mungkin dah ada kerja tetap yang stabil, yang mungkin tetiba demam ke, rasa-rasa still dalam seratus apa yang akan hadir.

Bukan nak spoil, tapi itulah realiti nya.





Moga aku menjadi seperti Eita dalam cerita ini. Eita best. Ueno Juri pun best. Ehh?



Takpe. Buat yang terbaik. Doa pada Allah. Teruskan percaya.