Followers

Wednesday, September 12, 2012

Clark Kent


Saya berjaya penuhi target.

haha.

Disebabkan tidak suka skip tengok cerita, aku tengok la satu-satu. Sejak.. everything.

Biasanya apabila aku skip episod, tak faham apa, kemudian pelbagai persoalan muncul kat kepala, siap buat spekulasi sendiri dalam otak, plot cerita sendiri. Akibatnya, plot sebenar bercampur aduk. Aku penuh imaginasi. lulz


okeh.



Tajuk entri Clark Kent.

Agaknya bila aku mula kenal nama ni?


Bila NTV7 start beroperasi? 1998? Tak silap aku NTV7 yang tayangkan Lois & Clark, The New Adventures of Superman. Dean Cain jadi Clark Kent. Itulah rasanya yang ada bagi impak imej Superman.

At that time, I didn't really watch that show. Cerita tayang kat tv Malaysia pernah ke aku tengok betul-betul ikut turutan episod? Salah mereka juga, tak pernah tayang ikut turutan. Skip sana, cut sini. Meh. Lagipun, masa tu budak-budak lagi, cerita omputeh tak berapa nak digest. What I know back then is "Clark Kent = Superman, pakai spender kat luar....lol.." (salahkan majalah Ujang)

Kemudian, muncul Smallville...

Oh Smallville lah yang buatkan aku jatuh hati pada legenda Superman, Clark Kent dan semuanya. Aku ingat lagi, aku selalu tensen tak dapat tengok Smallville sebab kena balik asrama.....Nak buat camne, tayangan pada Ahad malam. Dapat tengok kalau cuti sekolah je! Sedih kehidupan asrama kan?

Dan inilah akibatnya, apabila masuk universiti, lalu dapat 'bekalan' semua season, maka penuhi hasrat tertinggal tak tertunai. Hidden unfulfilled wishes.

Mungkin, masa aku tak dapat tengok dulu, aku cakap kat diri aku, "Aah, lain kali tengok ar." haha.

That's why when you wish for something...be careful, you might just get it. Maybe not today. It'll be some days later in your life when the time is not right or relevant.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Clark Kent adalah ikon. CK bak kata Jimmy Olsen, Smallville digelar Lois Lane. Beliau ikon satu dunia. Bekerja sebagai reporter, pura-pura nerdy, berselindung di sebalik kaca mata, tetapi di satu sudut lain, dialah hero - Superman. Padahal muka sama je. Logically, people memang boleh recognise dua individu ni. Itulah yang aku takleh terima cerita camni.


Mungkin, ada aku tengok satu scene dalam Smallville ni, episod Masquerade, Clark jenguk scene mass murder then ada jurugambar ni bugging Clark. He seems pretty sure Clark is The Blur. What I'm trying to say is, even people know that Clark Kent is Superman, it's not that much problem. They (civilians) just admire him. Nothing else. And they understand their obligation to keep his secret. I think people is aware of his identity, that's why you see sometimes out of blue new villains appear and claim they know who he is. I mean, come on la, so easy to detect weh penyamaran ni..



Clark Kent adalah hero. Simbol hope. Hakikatnya, beliau hanyalah tokoh fiksyen.


Siapakah hero anda?



P/S: Nantikan Man of Steel di pawagam! Bila? Tahun depan maybe..