Followers

Thursday, February 20, 2014

dietitian #3 - medical ward


aku pun taktau kenapa kebanyakan hospital aku pergi, nurse kat medical ward tak reti nak follow dietitian punya plan. indent susu pun tak. bancuh susu lagi la salah. salah dietitian kah tak reti rapport, kenal dengan staff ward tu? mungkin. rasanya. tapi aku tak boleh watpa. aku ni pendatang ja. tak guna pun aku buat muka tembok kat situ. sibuk sangat ka ward tu? or maybe ward ni tak se-strict macam ward lain. ward surgical ke icu ke. sana jangan main-main. efektif. silap-silap dietitian pulak yang kena. lagi satu masalah wad medikal ni.....adoiyai. doktor refer untuk kaunseling..sangat la tak efektif. tak kondusif. lagi-lagi kalau pt umur 70-an.....what do you expect? dah la dia sakit lagi. apa dia nak dengaq pun? dia pikiaq nak balik umah ja tu...cakap banyak pun tak guna wey..

tu la jadi dietitian lagi.