Followers

Saturday, April 23, 2011

The Wadefook! #6 - Oh Maybank Alert


Benda ni dah lama.

Ada yang berjaya kena tipu.

Ada yang pandai tak kena tipu.

Yang tak boleh blahnya, aku bukannya ada akaun Maybank pun!!

dam esss



click for the large


Kepada mereka-mereka yang ragu-ragu akan email begini, aku cadangkan korang guna add-on mozilla - "WOT: Web of Trust". Dia leh detect web/link mana yang selamat dengan warna hijau, kurang selamat warna kuning dan merah menandakan bahaya!!

Cuba korang test hakimchanz.blogspot.com kat google lepas pasang benda ni? Dia kata apa? ahhaha

Mungkin korang rasa takpe coz emel tu masuk box spam, tapi sebenarnya add-on ni gak bagus untuk mereka-mereka yang tak reti pasang ad-block atau anti pop-up. Kalau ada golongan cybernoob yang gi tekan benda advertisment/popup tu tak ke "bingung" jadinya? Aku tak kata korang, mana tau adik ke kawan korang yang somehow pakai laptop korang? Fikir la sendirii~

Daripada korang pasang toolbar yahoo la, toolbar google yang entah pape dan memberatkan firefox tu, baik pasang benda ringan cam ni.

Dan tolong ar pakai mozilla, IE sangat old skool da. Javascript banyak prob.

Orait, sekian pesanan khidmat masyarakat dari encik chanz~ :D