Followers

Monday, May 23, 2011

Memilihkah saya?

Baru balik dari walk-in interview kat USM Induk.

Fuh banyaknya company mai.

Awat semuanya nak engineer???

Pergi isi borang then pi interview.

Terjumpa la rakan-rakan, kenalan masa matrik Penang yang semuanya engin grad.

Setelah bercerita pasal kawan2 lain mana menghilang, aku tanya:



"weh. Awat ramai gila beratur ni?"


"haha. minta kerja kat Miri, Sarawak konfem dapat! Depa nak 50 pos!"


"oh..takleh doh. Aku bukan engin. haha"


"hang apply pa?"


"Try Sushi King tengok. hahak. Ada kena mengena la dengan cos aku, makanan."

dotdotdot.


Pastu pergi kat satu company ni apply post Supervisor.

Bila dia terangkan basic salary berapa.

"RM 1,600."

Aiseh.


"Ada peluang boleh naik tak?"


"Kalau kerja overtime dapat la RM200."


"hmm..."


Dah la kerja yang takda kena mengena dengan dietetik pun. lol


Tapi takpa aku cakap je nak kerja. hahak. Sementara convo kan. Mana tau.


Macam biasa dia cakap akan call. Ya. Akan call.

Nampaknya kerja government je la yang cambez. Entah bila boleh dapatnya pon..

P/S: Tak berminat nak kerja Sushi King dah lepas dapat tahu gaji (bukan nilai di atas)... lulz